„Смешната лечебница на д-р Куку и д-р Пипи“

Невербален театрален спектакъл

Една приказка без думи за силата на лекарите вълшебници и техните войници – лекарствата. За лекарите, които надхитряват лошите болести и спасяват децата. За истинското приятелство между лекарите и малките пациенти.

Живяли някога в малка горска къщурка братче и сестриче и техните родители. Една вечер майка им ги предупредила, че на сутринта ще дойде горският лекар, за да ги прегледа и да им направи инжекции против лошите болести. Братчето и сестричето не били никак сигурни що за същества са тези „лекар“ и „инжекции“, но помислили хубаво и решили, че най-вероятно те са много страшни и опасни същества и веднага щом родителите им заспали, хукнали да се скрият в гората. Да, ама там ги чакал злият вирус Дези, който носел със себе си всички лоши болести. Той се криел в горското блато и дебнел своите жертви. Дези обичал децата, които се страхуват от лекари и инжекции и мамейки ги с всякакви вкусотии, успявал да ги оплете в своята мрежа. И тъкмо, когато нашите братче и сестриче били хванати в капана на Дези, се появил добрият Доктор – вълшебник…. 

Идея и сценарий: Янита Кирова и Ива Лапатова

Режисура: Ива Лапатова и Янита Кирова

Сценография и костюмография: Станислава Маркова

Участват: Димитър Германов, Ива Лапатова, Янита Кирова 

и деца от Школа за пластически театър „Училище за щастие“ – Дарина Бояджиева, Елизабет Бояджиева и Симеон Илиев

Фотограф: Беатрис Бочева 

Музикална среда: Данаил Огнянов

Дизайн: Пламен Бъчваров

За деца от 6 до 12 г.

Спектакълът се реализира с финансвата подкрепа на Министерството на културата и със съдействието на НЧ „Алеко Константинов-1897“, МБАЛ „Национална Кардиологична Болница“, НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“, Дарик Радио, VIA Consulting, Печатница ИнфоВижън – Ловеч, Фотостудио Алекс – Ловеч, Сдружение „Метаморфози“.