„Белият Бип“

Пантомимен спектакъл


„Белият Бип“ е класически пантомимен спектакъл, основан върху няколко избрани шедьовъра на майстори на изкуството на мълчанието – Марсел Марсо, Етиен Декру, Жан-Луи Баро, Сами Молхо, Миклош Кьольо, Александър Илиев и др. Сценариите, които използва спектакълът, са част от събраните класически пантомими в трети том от сборника на Александър Илиев „Обща теория и практика на пантомимата“ – „Мълчаливите птици“.

Бип е тъжен бледолик клоун – истинско олицетворение на крехкостта на живота. Бип е наивен и не се учи от грешките си. 

Чрез езика без думи „Белият Бип“ разглежда темата за глупостта и абсурда да се вкопчваме в дадена фикс идея. За преследването и обсебването. За невъзможността ни да погледнем към нови хоризонти, да продължим напред и да направим промяната. За отчаяното търсене и чакане на нещо, което никога не е било наше. За егоизма, който е способен да ни доведе до тотална разруха и самота. Един спектакъл за избора на човека, защото сами избираме как да живеем и в какво да се превърнем. За хората, които искаме да бъдем и зверовете, в които се превръщаме в устрема си да имаме тук и сега, на всяка цена.

Специални благодарности на проф. д-р Александър Илиев.

 „Белият Биб. 
Ням негатив, 
снет върху черни декори. 
Като голямата скръб- мълчалив. 
Като скръбта- 
не говори.“

Веселин Ханчев

I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.